onderpresteren.nl

Documenten voor ouders

Elders op deze site vind je een ouder- en kindtest met een ludieke inslag. Heb je een lezing bijgewoond of het boek gelezen en wil je wat serieuzer te werk gaan, dan kun je hier twee testdocumenten vinden. Download ze door op de titel te klikken.

Ouderschapsstijltest

Je opvoedstijl als ouder heeft veel invloed op de ontwikkeling van je kind. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat 'met gezag' opvoeden leidt tot het beste resultaat. Ook belangrijk is de overeenstemming in stijl tussen twee opvoeders. Deze test kun je gebruiken als materiaal voor ouder-'teambuilding'. Maak hem elk individueel en leg jullie uitkomsten naast elkaar. Ga in gesprek over de gevonden overeenkomsten en verschillen. Hier een nadere uitleg.

Locus of Control-test

Met je eigen Locus of Control zet je een voorbeeld neer voor je kinderen. Wie is de baas over jouw leven? Vind je dat je dat in de eerste plaats zelf bent, dan heb je een interne Locus of Control. Zie je anderen of omstandigheden buiten je macht als drijvende krachten in jouw leven, dan heb je een externe Locus of Control. Dit is een vertaling van de originele test van Julian Rotter.

Valid XHTML 1.0 Strict